Prefab: Poppodium Venlo

Venlo

Opdrachtgever:
Westo Prefab Betonsystemen B.V. te Coevorden

Ontwerper:
Architecten Cie Amsterdam

Aannemer:
Aannemersbedrijf Jongen-Meulen B.V.

Omschrijving:

Het ontwerp is geïnspireerd op een historisch pakhuis en verwijst zo naar de middeleeuwse panden die vroeger op deze plek stonden. Het gebouw heeft een doos-in-doos constructie met de muziekzaal in het hart van het pand. De grote zaal op de eerste verdieping krijgt een capaciteit van ongeveer 350 personen. Het balkon biedt ruimte aan 200 personen en is onderdeel van de zaal, maar kan ook afzonderlijk worden gebruikt.

Uiteraard waren geluidisolatie en theatertechniek belangrijke aspecten voor ons bureau in de engineering van dit project. Voor de zone tussen de kern en buitengevel worden recyclebare materialen gebruikt. De warmte die tijdens muziekoptredens vrijkomt wordt opgeslagen en gebruikt voor de verwarming van het gebouw.

perron_55
GERELATEERDE PROJECTEN